Akdeniz’de Göçmen Teknesi Battı: 44 Kişi Kurtarıldı, Kayıplar Var

Akdeniz’in uluslararası sularında bir göçmen teknesinin battığı bildirildi. İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Tunuslu bir balıkçı teknesi, alabora olan göçmenleri fark ederek 44 kişiyi kurtardı. Ancak olayda 3 kişinin kaybolduğu belirtildi.

Kurtarılan göçmenler, İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın devriye botuna alındı ve daha sonra Lampedusa Adası’na getirildi.

GÖÇMENLER KİŞİ BAŞI 800 AVRO ÖDEMİŞ

İtalyan Mali Polisi’ne ait botlar, gece boyunca kayıp 3 göçmeni aramaya devam ediyor.

Batan göçmen teknesinin 5 Temmuz’da Tunus’tan ayrıldığı ve göçmenlerin bu tehlikeli geçiş için kişi başı 800 avro ödediği ifade edildi.

Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre, Orta Akdeniz’de yılbaşından bu yana 878 düzensiz göçmen denizde kayboldu. İtalya İçişleri Bakanlığı ise 1 Ocak-5 Temmuz döneminde ülkeye denizi aşarak gelen düzensiz göçmen sayısının 26 bin 202 olduğunu raporladı; bu, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 40 düşüş gösteriyor.

Orta Akdeniz güzergahı, Avrupa’ya yönelik düzensiz göç akınının yoğun olarak yaşandığı rotalardan biri olarak öne çıkıyor. Kuzey Afrika kıyılarından denize açılan göçmenler, genellikle Avrupa menşeli sivil toplum kuruluşları tarafından kurtarılıyor, çünkü Avrupa ülkeleri “güvenli liman” verme konusunda zorluklar çıkarabiliyor.

Teknelerin alabora olması ve kötü şartlar nedeniyle her yıl çok sayıda düzensiz göçmen, Akdeniz geçişleri sırasında yaşamını kaybediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir